Vereniging

Secretariaat

N.V.P.
T.a.v. J.W. van Hout
Leerlooiersgilde 6
1671 LT Medemblik
Tel. 0227 542631

Agenda

6-8 oktober 2017, Workshop prepareren, Woldhuis, Apeldoorn

18 november 2017, NK prepareren, Museum Fryslan, Leeuwarden

23-25 maart 2018, Workshop prepareren, Woldhuis, Apeldoorn

Handige links

Mijn RVO
Dienst regelingen

Aanvragen merktekens
Dienst regelingen

Dutch Wildlife Health Center
Dienst regelingen

 

Leren Prepareren


In Nederland bestaat er geen voltijds beroepsopleiding om opgeleid te worden tot preparateur. Via organisaties als b.v. 'Bos en fauna, groene diensten' kunt u een aantal cursussen (kleine vogels, trofeekoppen, zoogdieren, etc.) volgen.

Een andere manier is het in de leer gaan bij een erkend preparateur. (niet alle preparateurs hebben hier de mogelijkheid voor)

Workshop

De NVP organiseert tweemaal per jaar een "workshopweekend" prepareren. Deze weekenden zijn niet bedoeld als opleiding maar de NVP wil op deze manier mensen de gelegenheid bieden om kennis te maken met dit bijzondere en prachtige vak. Zowel beginnende preparateurs als mensen zonder enige prepareerervaring krijgen onder begeleiding van ervaren preparateurs de kans om de eerste stappen te zetten binnen de prepareerwereld.

Zowel in het voor- als najaar vindt het workshopweekend plaats in Het Woldhuis te Apeldoorn. Dit groepshuis van stichting Veldwerk Nederland is gelegen te midden van de monumentale bossen van het landgoed Het Woldhuis en is zowel met de auto als met openbaarvervoer goed bereikbaar.

Het aantal deelnemers (minimum leeftijd 16 jaar) bedraagt maximaal 45 personen. Niet vanwege de beperkingen van de accommodatie, maar vanwege de praktijkwerkzaamheden, waarbij elke deelnemer voldoende aandacht moet kunnen krijgen. Vanaf vrijdag 16.00 uur zijn de deelnemers welkom in het Woldhuis en zondag om 17.00 uur wordt het weekend afgesloten.

U kunt kiezen uit één van de volgende workshops:
- het prepareren van vogels.
- het prepareren van kleine zoogdieren.
- het prepareren van vogelskeletten.
- het prepareren van vissen en/of reptielen.

De te prepareren dieren

De te prepareren dieren worden door de organisatie verschaft, voor elke dag 1 exemplaar. Het is niet toegestaan om tijdens het prepareerweekend zelf meegebrachte dieren te prepareren, ook niet als u erkend preparateur bent.

Bij de workshop skeletten krijgt u tegen de kostprijs (vanaf € 25,=) reeds schoongemaakt skeletmateriaal aangeboden. Bovendien wordt bij de werkgroep skelet-prepareren een instructieboekje (€ 7,50) beschikbaar gesteld.

Gereedschap

Voor het te gebruiken prepareer-gereedschap kan men zelf zorgen, maar dit kan ook ter plekke worden gekocht, of tegen het betalen van een borgsom (€37,50) worden geleend.

Prijs en verblijf

De kosten voor een weekend zijn €275,00 voor leden en €325,00 voor niet leden van de NVP. Dit is inclusief begeleiding, overnachtingen, maaltijden, alle prepareermaterialen en het gebruik van machines. (Betaling kan pas plaatsvinden nadat u een factuur hebt ontvangen.)

(Vanwege het grote aantal aanmeldingen en de daardoor ontstane wachtlijst, dient u er rekening mee te houden dat het soms lang duurt voor u deel kunt nemen aan de workshop.)

Aanmelden en vragen

Indien u nog vragen hebt kunt u contact opnemen met de workshopcoördinator Walter in 't Velt: wintvelt@gmail.com

De workshop van 6 t/m 8 oktober 2017 zit vol.